Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Co wolicie?

Gość TokerS

Działki  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie najbardziej lubicie?

• PlotMe
      0
    • Normalne w mie?cie
      3
    • PlotMe+hotele(nocleg)
      0
    • PlotMe+dzia?ki w mie?cie+hotele
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wolicie gdy na FB jest PlotMe czy normalne działki w mieście przy których nie można np. dodawać graczy itd?

Opublikowano

Jeśli mam wybierać z tych to FB z PlotMe.

Chociaż pamiętam jak ja grałem na jednym z najlepszych FB to tam było tak, że szukałeś sobie wolnej działki / miejsca , wpisywałeś /modreq prosze o cuboida na tę działke i czekałeś, aż moderator przeczyta twoje zgłoszenie i da Ci cuboida. To były dobre czasy :)

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

hehe...pamiętam ten spam do admina

Jednak aktualnie by trzeba było w mieście przez Simple Region market, a dodanie to napisanie do admina:D

A plotme ma wszystko Auto...

Niestety:D

Jeżeli macie jakiś fajny plagin na działki to zarzućcie! :D

Ale chyba jednak daje w mieście a jeżeli chce się kogoś dodać to pismo do admina/forum:D

Opublikowano

Nie lubię PlotMe, wolę zwykłe działki, SRM się świetnie nadaje, gracz sam wynajmuje, sam może dodać sobie kogoś do działki, można ustawić wynajem, po ukończeniu (kiedy gracz przykładowo się nudzi serwerem i nie wchodzi) działka automatycznie się usunie wraz z zawartością. :) PlotMe to zło konieczne.

Opublikowano

Właśnie opisane przez Ciebie funkcje są w PlotMe a nie Simple Region Market, SRM nawet chyba nie ma dodawania graczy do działki więc tak ajk pisałem pozostaje spam do admina z dodaniem kogoś:D;/

A ja mam mętlik w głowie jaki plugin:d

Opublikowano

Dlaczego jesteście tak nastawieni do PlotMe?:D

komendy będą spolszczone a chyba lepiej automatycznie wszystko?

Co za różnica gdzie będzie wasza działka:D

W normalnym świecie będą tylko działki dla VIP, hotele(wynajem na 1 noc) i bloki(wynajem/kupno)

Także wybór będzie dosyć duży a PlotMe będzie tylko tak dla tych co wolą z kolegom i wolą właśnie ten plugin!

Opublikowano

plotme lipa tym bardziej jak wbijesz na serwa(ach ta nieniecierpliwość)i wywaki ci działke 4km od najbliższego skupiska domków a tak to puste działki wokół najbliższa działka(pojedyncza)zabudowana dwie dalej a potem kilometry pustki

Opublikowano

PlotMe moim zdaniem to gówno.. Dlaczego? W SRM faktycznie nie ma opcji dodawania do działki graczy, ale w worldedit jest?

/rg addmember iddzialki gracz

Jeżeli tą permisję dasz graczowi, to nic się nie stanie, bo może dodać lub usunąć z swojej działki wszystkich bez ingerencji admina.

A działki stworzone samemu, dają tą satysfakcję :)

k4L2ZMS.png

Opublikowano

ja wole mój plugin :) nie muszę generować żadnych działek, muszę tylko powiedzieć pluginowy jak wygląda działka:

- Rozmiar

- Domyslne ogrodzenie

- Swiat

- Nazwa cuba miasta

Gracz podchodzi do działki, patrzy na plotek i wpisuje /dzialka lub /define

I dostaje nowa działkę. I żeby było ciekawej dostaje tez 4 drzewka, piecyk, crafting (postawione) i skrzynkę z: 32 jabłkami, 16 ciastkami, 1 ciastem, 4 linkami, 1 losowa płyta :P I kot! nieśmiertelny! tez losowy.

Dodawanie gracz? nic trudnego.

/add <nazwa> <nick>

Ale co to jest nazwa? nazwą może być id działki. które pojawia się na tabliczce obok działki. (tabliczki generują się w momencie zakupu cuba, + można na te tabliczki klikać i się dowiedzieć więcej o działce.)

Albo wpisujesz komendę /dom -nazwij <id> <nazwa>

i możesz używać nazwy :)

+ komenda /dzialki - pokazująca wszystkie działki, ich ID i nazwy :D ile w górę, ile w dól, dodani gracze.

Komenda do podwyższania cuboida. /hex <ile w dol> <ile w gore>

Teleport do domu. /dom <nazwa lub id>

Ustawianie miejsca gdzie ma tepnac. /dom -set stojąc na działce. id wykryje same.

Zaprosić kogoś do domu? stan na działce i wpisz /dom -zapros <nick>

PS: id nie jest jakieś trudne np 52352. tylko to numer działki. Pierwsza działka w mieście? id "1" vipowska? "v1" dwie działki połączone w 1? id "1_2"

Dzięki id plugin wie czy gracz może i za ile kupić kolejna działkę danego rodzaju :)

Same nazwy cuboidow są bardzo proste: Nick-ID np BukkitSmerf-1

+ działki nie są zwykłymi cuboidami. a są robione w poly. co to daje? mogę potem dodać komendę do automatycznego łączenia działek. i działka w kształcie litery L to nie problem :)

I nie trzeba generować żadnych gó... mapek używając plotme albo stawiać 1000 tabliczek ze tam możną kupić działkę.

Wiec te wasze plotme możecie mi wsadzić w dupge :D

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Zaraz dodaję ankietę, glosujcie!:D

PlotMe moim zdaniem to gówno.. Dlaczego? W SRM faktycznie nie ma opcji dodawania do działki graczy, ale w worldedit jest?

/rg addmember iddzialki gracz

Jeżeli tą permisję dasz graczowi, to nic się nie stanie, bo może dodać lub usunąć z swojej działki wszystkich bez ingerencji admina.

A działki stworzone samemu, dają tą satysfakcję :)

Nic się nie stanie?Oprócz tego że ktoś może dodać się do czyjejś działki bez wiedzy innego:D

Opublikowano

Normalne działki ;) Lepiej się prezentują, Szczególnie że możemy określić róźne wielkości. Na przykład mała działka 10x10 będzie darmowa a większe będą do kupienia za określoną przez ciebie sumę $$$

Opublikowano

Oficjalna decyzja:

Będzie PlotMe oraz działki i hotele w mieście

PlotMe będzie darmowe

W mieście będzie pare darmowych oraz większość do kupienia - mniejszych większych

Co wy na to?

Najlepszy pomysł bo zadowolą się wszyscy, jak ktoś chce z kolegami to najlepiej PlotMe a jak ktoś chce sam to lepiej w mieście(oraz na forum dział dodawania czyli jak ktoś ma w mieście może prosić o dodanie kogoś do cuba)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...